Bok Info

HEJ DU SOM NÅGON GÅNG UNDER ÅREN 1956 – 2021 VARIT ELEV ELLER JOBBAT I SKOLHUSET PÅ SKOLGATAN 16 (Pargas Svenska Samskola / Sarlinska skolan)

Efter att ha fungerat som skola i 65 år kommer nu skolhuset på Skolgatan 16 att rivas. Gymnastik-/festsalen har redan jämnats med marken och snart är det själva skolhusets tur.

Ett initiativ har tagits för att sammanställa en bok över skolhuset, inte en traditionell historik, utan en samling med mer eller mindre roliga historier ur perspektivet ”om väggarna kunde berätta”.

Har du minnen från din tid i skolhuset? Skriv gärna ned dem i en kort berättelse. Har du ytterligare någon bild så sätt den gärna med. Skriv kort och kraftigt, helst inte mer än 2000 – 2500 tecken. Vi följer naturligtvis normala etiska regler så exempelvis personangrepp kommer inte att tillåtas.

I boken publicerar vi ett urval berättelser och alla som fått sin berättelse publicerad får ett exemplar av boken som tack. Om du inte själv vill skriva, utan hellre berätta dina minnen, kan vi intervjua dig och sköta skrivandet.

Meddela gärna redan nu om du kommer att ha ett bidrag till boken om Skolgatan 16 till: Ralf Juslin, ralf.juslin@icloud.com eller 041-4903962. Enligt planen utkommer boken i samband med att skolhuset rivs 2023.